Sandnes Flycasting / Om oss
 
 
 
 

Om oss

herr og fru Bertelsen med Peter Thomsen i bakgrunnenEn kveld i oktober 2012 fikk Monica Stølsvik Bertelsen nok av maset til sin mann, om å få kaste innendørs i hall vinterstid. Han var så påvirket av andres innendørs bilder på Facebook, at hun rent instinktivt la ut en forespørsel på en av fiskesidene der, hvor hun lurte på om det var andre som hadde samme ønske som hennes mann, Kjetil Bertelsen.
 
På dette tidspunkt, kjente de to svært få andre fiskere og hadde nær sagt ingen nettverk med samme interesse.
 
Det tok ikke lang tid før meldingene haglet inn, den ene etter den andre ønsket å være med på slik trening. Her var det for sent å snu, så fru Bertelsen tok kontakt med den nye flott interkommunale hallen i byen, med forespørsel om ledig tid. En uke etterpå var det åpning av Sandnes Flycasting i Sandneshallen. Mange møtte frem og alle var like spent.
 
Herfra ballet det på seg i rekordfart. Medlemmene strømmet til og klubben fant det raskt nødvendig å sette sammen eget styre, registrere seg som eget idrettslag og få på plass alle formaliteter. Peter Thomsen, som paret aldri hadde hørt om før, tok kontakt og ønsket å bidra fra start. Han viste seg å være en enorm ressurs, som løftet nivået på klubben umiddelbart. Som utdannet kasteinstruktør og med et enormt nettverk, bidro han fra dag en til å forme klubben til hva den er i dag!
 
At vi idag er over 80 medlemmer er intet annet enn fantastisk!! Det har vært mye hardt arbeid bak, for å nå alle våre mål, men våre medlemmer har vist en innsats få klubber kan vise til. Det er bare å ta av seg hatten for det engasjement vi ser og håper det fortsetter slik i mange mange år fremover.
 
 
Vi har i skrivende stund hatt to innendørs sesonger i Sandneshallen, en fantastisk hall som de fleste bare kan drømme om å få trene i. Vi har fått tillatelse fra kommunen til å legge ut to lange flytebrygger i Bråsteinvannet, som heretter blir vår faste kastearena utendørs.
 
Alt sammen kan du lese mer om under de forskjellige faner her på våre sider.
FISKE ELLER KONKURRANSE?
 
De fleste av våre medlemmer ønsker å bli en bedre fluekaster, til sitt fiske. Det være seg ørretfiske, laksefiske eller havfiske.
 
Noen ønsker å dra det enda lenger og er med i kastekonkurranser. Det arrangeres både innen og utendørs konkurranser, i inn og utland. Det kjøres årlig NM og VM.
Arrangør av de største konkurransene er Castingforbundet, som er et særforbund i Norges Idrettsforbund.
 
Sandnes Flycasting er medlem i Castingforbundet og dermed også i stand til å gjennomføre konkurranser av denne type. Vi har i 2014 blitt tildelt innendørs #5 cup og utendørs Norges Cup. En stor ære begge deler!!
 
Om du ønsker å bli en bedre fiske kaster, konkurrere eller begge deler, er du kommet til riktig sted. Vi trenger deg og kanskje du trenger oss?? 
   Klart jenter kan!!!
Sandnes Flycasting | Solaveien 47, 4316 Sandnes  | Tlf.: 952 54 991 | post@flycasting.no